jön, lát, győz, fut.

2009.05.27. 21:52 Wikky Wonka

"Jeant akartam most megkaparintani,... [2009.05.27. szerda.]

...és érezni újból azt, amit kétszer is éreztem, amikor húgával végeztem."
aki olvasta más Boris Vian - Köpök a sírotokra című regényét, nyilván tudja, hogy mi is az, amit Lee Anderson érezni akar. Biztos annak is van sejtése, aki nem olvasta. Könnyen meglehet.
Nos; szeretnék "élménybeszámolót" írni a könyvről, és olvasásáról.
Már régebben találkoztam a könyvvel a lakásban, gondoltam is, hogy hú de jó cím, el kéne olvasni. De lebeszéltek róla, hogy nem nekem való. Jó. Akkor majd később. És pár napja a kezembe vettem, hogy na, márpedig most elolvasom, és elkezdtem. Megtetszett az eleje, egy hoszonéves pasas, aki tinédzserek közé keveredik, és úgymondd újraéli fiatalkorát. Nőtől nőig megy, akiknek ez nincs is ellenére, közben végig dumál A Kölyökről, akiről kicsit később kiderül, hogyki ő, és mi történt vele múltban. Így Lee személyéről is többet tudhatunk meg, itt kezd olyanná válni a könyv, amit én a címtől elvártam, és ami helyett egy szaftos... majdhogynem pornótörténetet kaptam... igen-igen. A kis Lou, és Jean komoly fordulópontja a történetnek, főleg a végén. Anderson megőrült... szerintem egyértelműen. A könyv végén teljesen ledöbbentem, egyszerűen olvastam, olvastam, és nem hittem el, amit olvasok.
Régen olvastam olyan könyvet, amit ilyen szinten nem tudtam letenni... még a német tanár is elvette tőlem a könyvet, úgyhogy többet inkább nem vettem elő a suliban... :P
Szóval szerintem zseniális könyv, és ajánlom bárkinek, akit nem riaszt vissza az eleinte szexuális irányzatú téma. Meglepődtem, amikor ilyen fordulatot vett a könyv, de nem vagyok prűd, így tovább olvastam, gondoltam csak elmúlik majd. Hát nem. De nem is sajnáltam, annyira nem volt dúrva, meg hát olvastam már hasonlót [bár ennyire "durvát" még nem], és mondom, egyszerűen zseniális a könyv, csak dícsérni tudom!

na, köszöntem mára a figyelmet, joccakát! (:

[Ja! el ne felejtsem: S. válaszolt azon a bIzonyos Internetes kI kInek az Ismerőse portálon, még a március 26-án írt levelemre... csupán 2 hónapba telt neki, hogy elolvassa... :D:D]
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mydreamscometrue.blog.hu/api/trackback/id/tr471147755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása